Browse By

Indenting , whitespaces , tabs και βελτιωση κωδικα. Το Vs2010 ετοιμο να βοηθησει.

Θυμαμαι την πρωτη μερα που εκατσα μπροστα σε pc σαν developer ο αρχηγος της ομαδας διπλα μου ξεκινησε να μου εξηγει για το indent. Κατα τη γνωμη του ο τροπος γραφης κωδικα ειναι τοσο σημαντικος οσο το κανεις ωραια γραματα σε χειρογραφα. Η αληθεια ειναι οτι αν ολη η ομαδα ακολουθει το ιδιο στυλ τοτε ο κωδικας γινεται αρκετα πιο ευαναγνωστος αφου το ματι λογω συνηθιας πια παει εκει που πρεπει. Τον τροπο ομως που θα ακολουθησει καποιος freelancer τον επιλεγει μονος του.  Αν δεν θελει να αυτοσχεδιαζει μπορει να χρησιμοποιησει αναλογα την γλωσσα καποιο απο τα στυλ που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι.

Αναλυτικες πληροφοριες θα βρειτε εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Indent_style#Allman_style Προσωπικα προτιμω Allman και 1TBS. To Visual studio μπορει να βοηθησει σε αυτο αφου πηγαινοντας Tools->Options->Text Editor->All languages (ή αναλογα την γλωσσα που θελετε) μπορειτε να ορισετε τον αριθμο των tabs.

Ομως ειναι πολυ σημαντικο να μην το παρακανουμε με τα εξτρα tabs ,τα whitespace ή τις κενες γραμμες. Η microsoft αναφερει χαρακτηριστικα οτι με την αφαιρεση περιτων whitespace υπαρχει σημαντικη βελτιωση στο performance και αυτο γιατι μειωνεται το μεγεθος του κωδικα. Δηλαδη αντι για αυτο: 

<table>
  <tr>
    <td>hello</td>
    <td>world</td>
   </tr>
</table>

Μπορουμε να το γραψουμε ετσι χωρις να μειωνεται το readablity:

<table>
<tr><td>hello</td><td>world</td></tr>
</table>

Τελος αν θελετε να δειτε τα white space που υπαρχουν σε ενα κομματι κωδικα που εχετε γραψει μεσα στο visual studio μπορειτε να πατε Edit ->Advanced -> View white space. Aν ομως ειναι πολλες οι γραμμες και δεν τα εντοπιζετε ευκολα καντε Ctrl+F και πληκτρολογηστε στο find what αυτο [ t]$ με το Use να ειναι στο Regural expressions. Προσοχη μετα το πρωτο bracket ακολουθει κενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *