Devacron.com

Εφτιαξα το site μου σε Asp.net με Visual Studio. Πως το ανεβαζω στο server;

Πραγματικα οσοι δεν εχουν ασχοληθει με asp.net ή οσοι ερχεστε απο γλωσσες οπως php , perl, html σιγουρα θα βρισκετε δυσκολο το να ανεβασετε το site σας σε windows hosting server με iis και αυτο γιατι οι ρυθμισεις πχ του web.config μπορει να αποδειχθουν πολυπλοκες για τους μη εχοντες εμπειρια. Ο πιο απλος τροπος ομως ειναι να ανεβασετε τον κωδικα σας μεσω του Visual Studio και πιο συγκεκριμενα χρησιμοποιωντας το πρωτοκολλο ftp. Διαφορετικα αν απλα πατε να ανεβασετε τα αρχεια μεσα απο ftp client με copy – paste σιγουρα θα εχετε προβληματα με τα δικαιωματα (security settings). 

Αφου λοιπον εχετε δοκιμασει τον κωδικα με τον web server του Visual Studio (ctrl+F5) και ειστε σιγουροι οτι ολα δουλευουν οπως πρεπει τοτε κανουμε δεξι κλικ στο project μας και επιλεγουμε Publish Web Site. 

 

Στη συνεχεια επιλεγουμε το κουμπακι browse (…). Eπειτα στην αριστερη στηλη “FTP Site” , συμπληρώνουμε τα στοιχεια του server (ονομα,directory,port,username,password) και παταμε Open και ΟΚ.

 

 

Αυτο ηταν ολο, επειτα απο λιγη ωρα (αναλογα το μεγεθος του site σας) και εφοσον εχετε βαλει σωστες ρυθμισεις στις προηγουμενες καρτελες  ειστε ετοιμοι να δεχθειτε τους πρωτους επισκεπτες!

Exit mobile version